Wipro Placement Paper 2016 - WIPRO Aptitude Questions 2016 - Wipro Placement Paper - Part 1

1. If the sum of n terms of two series of A.P are in the ratio 5n+4:9n+6 .find the ratio of their 13th terms
(a) 129/231      (b) 1/2        (c) 23/15       (d) None of the above
Ans. (a)

2. If the letters of the word "rachit" are arranged in all possible ways and these words are written out as in a dictionary, what is the rank of the word "rachit".
(a) 485     (b) 480        (c) 478          (d) 481
Ans. (d)

3. Ravi's salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is
(a) 20%       (b) 25%         (c) 33 1/3%        (d) 30%
Ans. (c)
Entry Level Jobs for 2015 & 2016 Pass Out:  Apply Here

4. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days will A alone finish the job
(a) 48         (b) 34 2/7          (c) 44               (d) 45
Ans. (a)

5. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph
(a) 70sec          (b) 1min          (c) 1 min 15 sec        (d) 55 sec
Ans. (b)

6. ? : BGLQ : : YDIN : VAFK
(a) EKNS        (b) DKMT          (c) DLMS                (d) EJOT
Ans. (d)

7. NLO : RPS : : ? : ZXA
(a) VUW             (b) VTR            (c) VTW             (d) TRP
Ans. (c)


Get 3 Lakh +  Interview Calls Every Month:  Register Now

8. A man speaks the truth 3 out of 4 times. He throws a die and reports it to be a 6. What is the probability of it being a 6?
(a) 3/8        (b) 5/8          (c) 3/4              (d) None of the above
Ans. (a)

9. A team P of 20 engineers can complete a task in 32 days. Another team Q of 16 engineers can complete the same task in 30 days. Then the ratio of working capacity of 1 member of P to that of a member of Q is:
a) 3:2     b) 4:3          c) 2:5              d) 3:5
Answer : b) 4:3
Share this job with your friends !